Deser migdałowy z chia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko migdałowe

    ml
  • kakao

    2 łyżeczki
  • nasiona chia

    3 łyżeczki
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mleka migdałowego (najlepiej domowej roboty)wsypujemy kakao, dodajemy miód i cukier waniliowy. Dodajemy łyżeczkę nasion chia a dwie mielimy w młynku do kawy i dodajemy. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do dwóch pucharków lub innego naczynia. Pozostawiamy na kilka godzin aż zgęstnieje. Doskonały na kolacje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat