Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cielęcina
500 g -
oliwa
7 łyżek -
czosnek
3 ząbki -
posiekany rozmaryn
1,5 łyżki -
śmietana
120 ml -
mascarpone
2 łyżki -
musztarda dijon
2 łyżeczki -
parmezan starty
2 łyżki -
wino białe wytrawne
3/4 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Cielęcina w sosie winno-śmietanowym z rozmarynem
Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę, dodaj mięso razem z marynatą. Smaż kilka minut. Dodaj wino i gotuj całość, aż odparuje alkohol. Dodaj śmietanę, mascarpone, musztardę i wymieszaj sos. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz ok. 15 minut. Tuż pod koniec pieczenia posyp parmezanem.
Komentarze (10)