Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałka z czekoladą

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2-3 sztuki
mleko 0,5 szklanki
czekolada 1 tabliczka
olej do smażenia
płatki migdałowe 3 łyżki
chałka 1 słodka

Przepis i sposób przygotowania na: Chałka z czekoladą

Migdały prażymy na patelni do zrumienienia.
Jajka wybijamy na talerz. Dokładamy do nich mleko i mieszamy. Chałkę kroimy w plastry około 2-3 cm. W każdej kromce robimy po środku nacięcie. W jego miejsce wkładamy pasek czekolady.
Tak przygotowane plastry chałki maczamy z obu stron w roztrzepanym jajku. Układamy na rozgrzany tłuszcz i rumienimy z obu stron.
Podajemy na ciepło posypane uprażonymi migdałami.


To raj dla łasuchów. Tak przygotowaną chałkę możemy podać na śniadanie lub deser. To pyszne połączenie delikatnej chałki z „czekoladą na gorąco” . Czekolada bowiem w trakcie smażenia rozpuszcza się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2013 00:07
Pyszności, smakowitości.
goofy9 15.09.2013 23:12
na pewno świetnie smakuje
Izabela9 12.09.2013 05:28
Świetny pomysł dla dzieci ale zapewne nie jeden dorosły by się skusił.
rjustysia 04.09.2013 21:14
Od razu widzę, ile tu kalorii, ale nie wahałabym się nawet chwili przed zjedzeniem takich pyszności.
lara 29.08.2013 14:36
pyszne!!!!
Czarnula87 17.08.2013 08:59
świetny przepis
Luki 16.08.2013 21:50
pyszne śniadanko
Wiesława1 16.08.2013 21:09
i do tego ciepłe kakao...pyszności
Megg 16.08.2013 20:13
wygląda bardzo smakowicie
votus 16.08.2013 20:06
ciekawy przepis
idealme 16.08.2013 19:50
wygląda bardzo smacznie, ślinka leci ! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak