Przepis i sposób przygotowania na: Calzone
Kroki postępowania
Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnice, wyrabiamy. Ciasto dzielimy na części. Rozwałkowujemy.
Na każdy placuszek ciasta kładziemy dodatki. Posypujemy serem żółtym.
mąka | 3 szkl. |
drożdże | 5 dkg |
sól | |
olej | 3 łyżki |
mleko | 1/2 szkl. |
pieczarki | 20 dkg |
cebula | 1 szt. |
papryka czerwona | 1/2 szt |
papryka zielona | 1/2 szt |
salami | 15 dkg |
czarne oliwki | 6 szt |
pomidory suszone w zalewie | 6 szt |
kukurydza konserwowa | 1/3 puszki |
żółtko jajek | 1 sztuka |
woda | 3/4 (ciepła) |
ser żółty | 15 (tarty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: