Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Bogracz z kluskami

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe
0,5 kg
mięso wołowe
0,5 kg
czosnek
4 ząbki
cebula
1 szt
Kminek cały Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 szt
Sklep Prymat
mąka do zagęszczenia
przyprawa uniwersalna
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
jajko
1 szt
kluski
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz z kluskami

Mięso podpiec, zalać wodą dodać pokrojoną cebulę, przeciśnięty czosnek ,kminek ,ziele i liście laurowy i dusić. .Jak będzie mięso miękkie doprawić ,dodać kluski i zagęścić mąką.
Kluseczki.
Ugotować ziemniaki przecisnąć przez praskę w misce podzielić na cztery- do jednej części dodać mąki ziemniaczanej jajko i zagnieść.Formować małe kluski i ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 04.12.2012 18:38
Jutro robię na obiad:)
ben-ka 24.09.2012 13:21
narobiłaś mi apetytu:)
Krystyna32 30.01.2012 10:40
extra
IKrakowianka 13.09.2011 23:44
ale pyszności!
Monika193
Monika193 02.06.2011 18:51
wygląda rewelacyjnie
stokrotka 18.10.2010 00:02
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak