Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały barszcz na wędzonce.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda ok.5 litrów
boczek wędzony 5 grubych plastrów
karczek wędzony 5 grubych plastrów
szynka wędzona 5 grubych plastrów
kiełbasa wędzona 2 pętka
śmietana 18 proc 200 ml
chrzan 2 duże łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 duże łyzki
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Biały barszcz na wędzonce.

- wodę doprowadzamy do wrzenia
- wrzucamy pokrojone w paski boczek, karczek, szynka oraz pokrojoną w krążki kiełbasę, gotujemy około 15 min
- dodajemy chrzan, musztardę oraz doprawiamy kucharkiem, solą i majerankiem, gotujemy jeszcze około 15 min
- śmietanę hartujemy z wywarem i wlewamy ją do niego powoli, ciągle mieszając
- podajemy z ugotowanymi na tardo jajami
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.05.2014 10:46
bardzo smaczny
paula99926 22.01.2014 22:35
apetycznie wygląda!
Alex_M 04.01.2014 17:41
smaczna zupka
Marta17 03.01.2014 19:44
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak