Barwne pikle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwonej i żółtej papryki

    10 dag
  • mini kolb kukurydzy

    10 dag
  • fasolki szparagowej

    10 dag
  • małych cebulek

    10 dag
  • marchewek

    10 dag
  • ziaren gorczycy białej

    0,5 łyżeczki
  • czosnku

    1 ząbek
  • korzenia chrzanu

    3 cm
  • 6 % białego octu winnego

    5 łyżek
  • cukru i soli do smaku

    1 szczypta
  • laurowy

    1 liść
  • ziela angielskiego

    5 ziaren
  • pieprzu kolorowego

    8 ziaren
  • brokuły

    10 dag
  • patison

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Niepełną szklankę wody (200ml) zagotować z octem oraz zielem angielskim, pieprzem, liściem laurowym, przekrojonym na cztery części ząbkiem czosnku, cukrem i solą. Warzywa ciasno ułożyć warstwami w słoikach typu \"twist\" posypując gorczycą oraz startymi wiórkami chrzanu. Wlać zalewę. Pasteryzować około 20 min. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 28.03.2013 09:33
ciekawy pomysł
Pani Domu 02.10.2012 18:04
muszą ładnie wyglądać
Pani Domu 02.10.2012 18:04
muszą ładnie wyglądać
AgaS10 28.01.2011 10:04
Super:)
patusia 27.11.2010 01:37
Apetyczne.
Goya 04.10.2010 14:57
ciekawe
Katarzyna156 30.09.2010 10:56
będzie trzeba wypróbować;)
Agnieszka191 31.08.2010 22:41
ciekawe
RenataZ-et 31.08.2010 17:03
Fajny pomysł
pauluna 31.08.2010 13:56
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat