Barszczyk biały wielkanocny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcz biały

    1/2 litra
  • woda

    2 litry
  • kiełbasa biała cienka

    3 szt
  • pieczarki

    6 szt
  • cebula

    1 szt
  • chrzan

    1 łyzka
  • Majeranek suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę z listkiem i majerankiem zagotować. Kiełbasę pokroić w kawałki, cebulę w kostke, a pieczarki w plasterki. Cebulę zeszklic na patelnii, dodać pieczarki. Kiełbasę i pieczarki dodac do wywaru, nastepnie dodać barszcz z butelki. Dodać chrzan i przyprawy. Zagotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 22.07.2012 14:46
pycha
dianix 05.06.2012 19:58
uwielbiam bialy barszcz ale jakos nie robie czesto
rzenia15 13.10.2011 20:30
smaczny
Motorek 29.05.2011 10:56
pycha
pawel6 28.04.2011 14:56
uwielbiam biały barszczyk!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat