Barszcz Biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony boczkek

    200 g
  • biała kiełbasa

    400 g
  • śmietana

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
  • majeranek

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
  • jajko

    do smarowania
  • Barszcz biały

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wędzony boczek zalej wodą, dodaj liście laurowe, ziele angielskie , gotuj do miękkości przez około 1 godz. Wyjąc mięso z wywaru. Do garnka z wywarem włóż białą kiełbasę i ponownie zagotuj. Następnie wlej zupę w proszku którą wcześniej rozrób z ½ szklanki wody.Przypraw barszcz solą, pieprzem, majerankiem.,dodaj śmietanę . Barszcz biały podawaj z kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 04.08.2011 09:50
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat