Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
kiełbasa 3 szt
marchewka 2-3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
koperek 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 4-6 szt
śmietana 12% 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2-3 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Porcję rosołową i kiełbasę białą opłukać, włożyć do garnka z zielem i liściem laurowym. Gotować. Po chwili włożyć umyte i obrane oraz pokrojone wg. gustu warzywa, oraz przyprawy. Gotować do miękkości. Torebkę dobrego białego barszczu rozmieszać w ok 1 szklance wody, dodać śmietanę i wlać go do naszej zupy. Doprowadzić do wrzenia. Jeszcze chwilę gotować ok 10 min. Na koniec posypać otartym majerankiem i posiekanym koperkiem. Kiełbaski pokroić na kawałki, a jajka na ćwiartki. W razie konieczności doprawić.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.03.2014 18:34
lubię taką zupkę :)
Konczi 27.02.2014 18:09
mmm moje smaki :)
Lidzia 26.02.2014 18:27
Uwielbiam biały barszcz.
pestka 26.02.2014 09:46
lubię takie obiadki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak