Barszcz biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • pietruszk

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • kiełbasa podwędzana

    0,5 kg
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • Barszcz biały

    1 opakowanie
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy i wrzucamy do garnka. Wrzucamy liść laurowe, ziele angielskie. Gotujemy aż zmiękną warzywa. Kroimy kiełbasę w paseczki bądź kosteczkę i wrzucamy do warzyw. Dodajemy rozgnieciony czosnek, kucharek i wszystko gotujemy około 10 min. Zupę doprawiamy zakwasem i rozprowadzonym w zimnej wodzie barsz biały z torebki. Chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku, solą, pieprzem oraz majerankiem. Na koniec dodajemy śmietanę i wrzucamy pokrojone jajko ugotowane wcześniej na twardo. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 09.12.2013 20:09
żurek i barszcz biały to moi zupni faworyci
Iwona32 01.12.2013 17:37
smaczna zupka
Barbara777 29.11.2013 20:40
dobry barszczyk:)
Zdzisław 29.11.2013 19:58
dla mnie smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat