Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
olej 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka

Dodatkowo

jagody 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z jagodami

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w misce, osobno wymieszać mleko z jajkiem i olejem, następnie mokre składniki wlać do suchych i dokładnie wymieszać.
Foremkę do muffin wysmarować masłem i wysypać mielonymi migdałami, ciastem napełnić do 3/4 wysokości przygotowane foremki i po wierzchu posypać umytymi i osuszonymi jagodami. Jagody można wymieszać z ciastem, ale moje były bardzo dojrzałe więc tylko nimi posypałam wierzch babeczek.
Piec w temp. 180st około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.10.2016 23:58
smaczne te babeczki
ben-ka 27.10.2016 23:14
Chętnie bym spróbowała.
olkaaa 27.10.2016 22:48
Lubię takie.
Barbara13 27.10.2016 21:43
jakie fajne babeczki
bietka 27.10.2016 19:19
smaczne babeczki : )
w mojej kuchni 27.10.2016 19:14
smakowite muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak