Aromatyczny filet z gęsi

Aromatyczny filet z gęsi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetu z gęsi

    80 dag
  • sosu sojowego

    50 ml
  • oliwy z oliwek

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z gęsi oczyścić, umyć i osuszyć. Przygotować marynatę: oliwę z oliwek wymieszać z sosem sojowym i wszystkimi przyprawami (ich ilość można dostosować do upodobań - ja dodałam po 1/2 łyżeczki każdej). Mięso przełożyć do marynaty, wymieszać i odstawić na kilka godzin. Następnie przełożyć na patelnię razem z marynatą i piec tak długo, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem pokroić w grube plastry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

04.02.2012 17:10
mniam

Rogalik

10.09.2011 22:16
super jedzonko

angelika14

16.08.2011 17:24
jeszcze nie jadłam filetu z gęsi

pacpaw

03.07.2011 22:45
gęsiny w takiej postaci jeszcze nie smakowałem

irenka

16.04.2011 21:21
już dawno nie jadłam filetu z gęsi,aż ślinka cieknie,pycha

miki47

08.03.2011 17:16
mniam

Misiek1

25.02.2011 06:56
Apetyczny...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat