andrut przekładany piernikem

andrut przekładany piernikem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piernik

  • powidła śliwkowe (węgierkowe)

  • andrut

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania andrut przekładany piernikem

Upiec piernik(przepis w mojej księdze)z połowy składników na kwadratowej blaszce,zciąć wierzch,1 andrut posmarować powidłem śliwkowym przełożyć piernikem,posmarować powidłem i na wierzch położyć 2 andrut,lekko docisnąć,jęzeli piernik wystaje poza andrut,pościnać boki(ja mam kwadratową blaszkę idealną wymiarem do anduta).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

plocia 19.05.2013 12:55
Zajefajny pomysł i te powidła !!! super
krokodyl 06.05.2012 23:54
ciekawe :)
hastalavista 12.02.2012 10:15
apetyczne :)
dianix 11.02.2012 10:58
heh no i fajnie wyglada
Tika4444 07.02.2012 12:07
ciekawy pomysł
PaniMISIOWA 08.01.2012 21:26
bardzo oryginalne
eli82 20.11.2011 10:21
pomysłowe!
joanna77 07.09.2011 14:26
super pomysł
Teresa19 28.08.2011 20:40
wyśmienite
Margo1 27.08.2011 00:11
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat