Przepis i sposób przygotowania na: Wafel snikers
Wafel snikers to bardzo prosty deser, ale wymagający cierpliwości. Wafle przełożone masą i orzechami muszą "odpocząć", aby nabrały smaku i można było je łatwo pokroić.
1. Orzechy posiekać lub zemleć.
2. Do garnka wlać mleko, dodać masło i cukier oraz cukier z wanilią - zagotować i ciągle mieszając dodawać mleko w proszku.
3. Powstałą masę podzielić na 3 części. Do pierwszej części dodać orzechy. Wymieszać i wyłożyć ją na wafel.
4. Przykryć kolejnym waflem, a do drugiej części masy dodać kakao - wymieszać i wyłożyć na wafel, przykryć kolejnym suchym waflem.
5. Wyłożyć trzecią część masy. Posypać siekanymi orzechami włoskimi. Całość obciążyć. Zostawić w chłodzie, pod obciążeniem na kilka godzin.
Smacznego!