Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówki do mięsa z grilla i do obiadu

Dobra surówka to nieodłączny element posiłku. Są kompozycje, które można podać zarówno na obiad, jak i na grillu.

Każdy ma co najmniej dwie ulubione surówki, które przygotowuje częściej niż inne, większość z nich sprawdza się nie tylko jako dodatek do codziennego obiadu, ale również chętnie podaje się je jako dodatek do mięsa z grilla.

Surówki z zasady są lekkie, więc do pieczonego, czy grillowanego mięsa sprawdzają się idealnie, by poprawić trawienie zbyt "ciężkiej" potrawy.

Skomponowanie dobrej surówki wcale nie jest trudne, najważniejszym składnikiem są świeże warzywa bądź kiszonki, trzeba je doprawić wedle własnego gustu i połączyć jogurtem, śmietaną, majonezem, czy olejem, w zależności co kto lubi.

Moje ulubione połączenia:

Surówka z kapusty pekińskiej z porem (przepis)

Surówki do mięsa z grilla i do obiadu

 

Surówka z kapusty i ogórka (przepis)

Surówki do mięsa z grilla i do obiadu

 

Mizeria z rzodkiewek i ogórka (przepis)

Surówki do mięsa z grilla i do obiadu

 

Surówka z kiszonej kapusty (przepis) 

Surówki do mięsa z grilla i do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak