Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i ogórka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
ogórek sałatkowy 1/2 średniego
koperek 2 łyżeczki
olej 1 łyżka
cukier duża szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i ogórka

Opłukaną kapustę szatkujemy niezbyt drobno i wrzucamy do miski. Ogórka myjemy i razem ze skórką ścieramy na dużych oczkach tarki.

Dodajemy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.

Na koniec wlewamy olej, wrzucamy posiekany koperek i ponownie mieszamy.

Podajemy zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak