Trzy pomysły na pałki z kurczaka

Opublikowano: 15.05.2018
Autor: jola91
Trzy pomysły na pałki z kurczaka
Pałki z kurczaka to mięso idealne na obiad, można je przygotować na wiele różnych sposobów, dziś pokażę trzy przepisy, które zawsze się udają, a mięso rozpływa się w ustach.

Drób ogólnie jako mięso jest bardzo delikatny i nie wymaga długiej obróbki termicznej, by można było go zjeść, jednak im dłużej pieczony, czy duszony tym więcej w nim smaku, kruchości i uczucia rozpływania się w ustach.

Oprócz wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości tłuszczu, mięso drobiowe jest bogate w kwasy tłuszczowe nienasycone, cynk, magnez, potas i witaminy z grupy B, dlatego dobrze jest włączyć je do codziennej diety.

Pałki jako części kurczaka są nie tylko proste w obróbce, ale również wygodne do jedzenia szczególnie dla dzieci, które złapią je swobodnie w rękę i bez problemu zjedzą, gdy mają na to ochotę.

 

Sprawdzone propozycje na pałki z kurczaka:

Pałki w boczku (przepis)

 

Curry pukka z ciecierzycą (przepis)

 

 

Limonkowe pałki z kurczaka (przepis)

 

prymat