Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka po weekendzie.
* 20 dag wędzonej piersi z kurczaka
* 20 dag wędzonego sera żółtego (np.rolada ustrzycka)
* 1/2 puszki groszku konserwowego
* 1/2 puszki fasolki konserwowej czerwonej
* 3 garści suchego grubego makaronu
* 1 duży lub 2 mniejsze ogórki kiszone
* 2 łyżki keczupu pikantnego
* 2-3 łyżki majonezu
* sól czosnkowa-do smaku
* pieprz ziołowy-do smaku
Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Ostudzić. Fasolkę i groszek opłukać i osączyć. Pierś kurczaka, ser i ogórek pokroić w grubą kostkę. Majonez wymieszać z keczupem, oprószyć solą czosnkową i pieprzem ziołowym, wymieszać i połączyć z sałatką.