Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby
sucha kazjerka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

* ok. 200-300g filetów ryb słodkowodnych
* sucha kajzerka
* 1 jajko
* natka pietruszki
* sól, pieprz ziołowy, jarzynka
* cebula
* olej
Ryby razem z cebulką przepuszczamy przez maszynkę do mięsa dwa razy, dodajemy namoczoną w wodzie bułkę, jajko, przyprawy i natkę pietruszki. Wyrabiamy jednolitą masę rybną. Formujemy kotleciki i smażymy je na rozgrzanym oleju. Podajemy na ciepło lub na zimno, na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak