CIECIERZYCA PO BOLOŃSKU

CIECIERZYCA PO BOLOŃSKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poniżej,bo czasem się wszystkie nie zapisują

    : )
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
ciecierzyca z puszki
kiełbasa
boczek wędzony
pomidor
cebulka
cukinia
koncentrat pomidorowy
olej

Wykonanie:
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodać boczek wędzony i kiełbasę pokrojone w kostkę.cukinie pokrojona w plasterki. Dodać pokrojone pomidory bez skórki, chwilę podsmażyć. Na koniec dodać odsączoną ciecierzycę ugotowaną ( lub z puszki) i koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawa uniwersalna i pieprzem,ewentualnie ostrą papryką jak ktoś lubi bardzo ostro .

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

15.06.2011 08:41
fajny przepis

iwona332

13.11.2010 12:01
super

buksiak12

06.09.2010 11:56
fajny przepis

buksiak12

06.09.2010 11:56
fajny przepis

Dorota71

06.09.2010 09:35
super

Dorota71

06.09.2010 09:35
super

Emilia22

06.09.2010 09:15
ciekawy przepis

Emilia22

06.09.2010 09:15
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat