KREWETKI W CIESCIE KOKOSOWYM

KREWETKI W CIESCIE KOKOSOWYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poniżej, czasem się wszystkie nie zapisują

    : )
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składanki:

500g mrożonych krewetek
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
szczypta proszku do pieczenia
wiórki kokosowe.
sos meksykański ale o
łagodnym smaku
lub słodko kwaśny
2 łyżki oleju
1 roztrzepane jajko
woda
olej do głębokiego smażenia
Mieszanka warzywna z rożnych warzyw

Wykonanie:

Suche składniki wymieszać. Dodać olej, jajko i tyle wody, żeby ciasto miało konsystencję luźnego ciasta naleśnikowego.dodać wiórki kokosowe. Rozmrożone krewetki ponacinać na pól nie do końca tak aby były proste, maczać w cieście trzymając za ogonek i wkładać do gorącego oleju. Wyjmować, jak będą złote, osuszyć na papierze, podawać gorące.Warzywa ugotować jak kto lubi dodać masełka .Do krewetek można podać z sosem.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

irena13

21.05.2010 15:12
miały być składniki,przepraszam, za szybko pisałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat