Kapusta z maślaczkami

Kapusta z maślaczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty kiszonej

    0,5 kg
  • maślaczków

    0,5 kg
  • średnia cebulka

    1
  • masła

    3 lyzki
  • Kucharek - uniwersalna, sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Maślaczki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulkę kroimy w kosteczkę i smazymy na maśle, dodając ugotowane maślaczki. (Duze maslaczki kroimy na mniejsze kawałki. Usmażoną cebulkę z maslaczkami dodajemy do ugotowanej i odcedzonej kapusty. Razem jeszcze dusimy około 20 minut na malutkim ogniu. Do smaku przyprawiamy kucharkiem uniwersalnym i pieprzem.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

31.01.2012 08:14
dobre

iknkirke

28.04.2011 11:54
pyszna

wojtek10_89

09.09.2010 09:03
coś dla mnie

buksiak12

03.09.2010 13:27
smakowicie wygląda

buksiak12

03.09.2010 13:27
ciekawy przepis

Dorota71

03.09.2010 12:35
fajnie wygląda

Dorota71

03.09.2010 12:34
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci

Emilia22

03.09.2010 11:20
super,mniam mniam

Emilia22

03.09.2010 11:19
bardzo interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat