Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryzol z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry polędwicy wołowej 4
plastry wędzonego boczku 8
łyżki masła 1-2
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bryzol z boczkiem

Na małym ogniu podsmażyc lekko plastry boczku,odłożyć na talerzyk.Na wytopionym z boczku tłuszczu usmażyć bryzole po 4-5minut z kazdej strony.Nastepnie posypać je solą i pieprzem,wyłożyć na podgrzany talerz i ozdobić zwinietymi w ruloniki plasterkami boczku.Do tłuszczu na patelni dodać masło i 2-3 łyżki gorącej wody.Sosem tym polać bryzole

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 24.09.2011 15:04
trochę trudno o polędwicę wołową ,ale potrawa bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak