Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty pasteryzowana

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
6 kg
cebula
1 kg
jabłka
2 kg
cukier
35 dag
ocet 10 %
0,5 litra
ziele angielskie
2 łyżki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
10 szt
Sklep Prymat
woda
3 litry
sól
3 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty pasteryzowana

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić, nasolić na dwie godziny. Wodę z octem , cukrem, angielskim zielem i liściami laurowymi zagotować. Kapustę odcisnąć i wrzucić na gotującą zalewę. Gotować do miękkości, dodać jabłka utarte na tarce o grubych oczkach, wymieszać. Gorące nakładać do słoików zakręcić zakrętki i pasteryzować okolo 15 minut..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.12.2013 20:30
Fajny pomysł.
olkaaa 11.04.2012 08:15
fajna
Monika193
Monika193 04.11.2010 21:14
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak