Kukurydza z grilla

Kukurydza z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    4 kolby
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczamy kolby kukurydzy . Kładziemy na dobrze rozgrzanym grillu i opiekamy ją obracając co kilka minut na inną stronę, uważając przy tym, by się za mocno nie zarumieniła. Kukurydza jest gotowa, gdy patyczkiem nakłute ziarno jest miękkie. Zwykle trwa to ok. 20 - 30 min. Jak podawać? Z zimnym masłem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat