Przepis i sposób przygotowania na: Surówka warzywna do obiadu
Przepisów na sałatki do obiadu jest ogromna ilość. Można sięgnąć po już gotowe, ale po co, jeśli surówkę warzywną do obiadu można przygotować równie szybko? Sięgnijcie po przepis na surówkę do obiadu na bazie kapusty pekińskiej, marchwi, pora, kukurydzy i jabłka, które połączone zostały z jogurtem naturalnym. W tym przepisie można dodać również łyżeczkę majonezu, dzięki któremu nabierze jeszcze innego, ciekawego smaku, ale nie będzie już taka lekka, jak z przepisu.
1. Kapustę poszatkować. Marchew oraz jabłko zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać do kapusty.
2. Por drobno posiekać, dodać do warzyw, dodać sok z cytryny, doprawić cukrem.
3. Dodać osączoną kukurydzę oraz jogurt naturalny. Wszystko wymieszać, odstawić na pół godziny do lodówki, by połączyły się smaki.