Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Składniki na ciasto:
4 szklanki mąki
1łyżka masła
1/2 soli
1 szklanka wrzącej wody
Składniki na farsz:
800g ugotowanych zmielonych ziemniaków
300 g startego białego sera
2 cebule
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki pieprzu

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Wymieszać z resztą składników na farsz i przyprawić.Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać następnie wyrobić ręką. posypać stół maką aby sie ciasto nie przyklejało następnie wyrobić szklanką kółka i układać farsz następnie skleić dokładnie rogi i gotować w osolonej wodzie.. usmażyć cebulke na okraskę i polać nią pierogi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.06.2012 11:55
lubię
Jaheira11 27.07.2011 21:40
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak