zupa truskawkowo - rabarbarowa

zupa truskawkowo - rabarbarowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 l wody

  • 50 dkg truskawek

  • 25 dag cukru

  • szkl śmietany z mlekiem

  • 2 łyzki mąki pszennej

  • rabarbar

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar ugotować jak na kompot, odsączyć. Sok z rabarbaru osłodzić i zaprawić mąką rozprowadzoną zimnym kompotem i zagotować. Wystudzić. Przetrzeć truskawki i wlać dobrze roztrzepaną śmietanę. Następnie dodać cukier waniliowy. Można podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat