Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip pomarańczowo ziołowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

• starta skórka i sok z 1 pomarańczy • 2 łyżki białego wytrawnego wina • łyżka przegotowanej wody • ½ szkl. oliwy z oliwek • 2 ł

Przepis i sposób przygotowania na: Dip pomarańczowo ziołowy

Sok i skórkę z pomarańczy zmiksować razem z winem, wodą, solą oraz pieprzem.
Następnie nie przerywając miksowania dodawać oliwę do powstania gęstego sosu, wówczas dodać posiekane zioła.
Wstawić pod przykryciem do lodówki na 1-2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak