Czerwona kapusta - sałatka do sloiczków

Czerwona kapusta - sałatka do sloiczków

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • cebula

    3 szt
  • sól

  • woda

    3 szklanki
  • ocet

    1 szklanki
  • cukier

    1 szklanki
  • sól

    1 łyżki
  • kapusta czerwona

    3 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste zszatkować, posolic i odstawic na 2 godziny. Nastepnie do odcisnietej kapusty dodac starte na grubym tarełku jabłuszka i pokorjona w drobną kostke cebulke. Zagotowac zalewe i na wrzucic do niej wymieszane warzywa i tak gotowac do 30 minut. wkladac do sloików. Nie pasteryzowac

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

27.06.2012 10:10
fajny pomysł z tą kapustą

Justyna37

21.01.2012 20:09
dobra

Emilia21

07.12.2011 18:02
super

Emilia21

07.12.2011 18:02
super

leonkot

15.11.2011 19:32
wygląda pysznie

hastalavista

01.06.2011 10:52
na zimę- jak znalazł ;)

Mati13

25.02.2011 17:32
lubie taka:)

Ewa99

30.09.2010 12:35
mniam mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat