Makaron z sosem grzybowym

Makaron z sosem grzybowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu

    50 dag
  • pieczarek

    10 sztuk
  • mieszanych grzybów leśnych

    10 sztuk
  • małej cebulki

    1 sztuka
  • papryki

    1/2 strąka
  • siekanej natki pietruszki

    1 łyżka
  • śmietany

    1-2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obieramy, myjemy, kroimy na części i obgotowujemy chwilę w wodzie. Wyjmujemy grzyby i zalewamy świeżą wodą i chwilę dusimy. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę i dodajemy do grzybów. Dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Zaprawiamy śmietaną. Dodajemy pietruszkę. Jeśli sos jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką mąki. Zamiast wody można użyć bulionu. Podajemy z makaronem ugotowanym wg. przepisu na opakowaniu.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

21.09.2011 19:03
dobry:)

Emilia22

19.09.2010 17:32
interesująco wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat