Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jaglany z kakao i masłem orzechowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pół szklanki suchej kaszy jaglanej
50 ml mleka
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka kakao naturalnego
1-2 łyżki cukru waniliowego

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jaglany z kakao i masłem orzechowym

Kaszę płuczemy na sicie i gotujemy około 25 minut, odcedzamy. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera z resztą składników. Miksujemy do uzyskania gładkiego musu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.03.2017 19:29
ciekawy przepis na pyszny deserek
2milutka 08.03.2017 19:17
uwielbiam!!!
slodkieniebo 08.03.2017 10:45
Musze spróbować takiego budyniu :)
IZABELA29 07.03.2017 16:42
Ciekawy smak
Futka 07.03.2017 14:38
Wspaniały, pożywny i bardzo smaczny budyń
IKrakowianka 07.03.2017 14:18
pyszny deser :)
Edith85 07.03.2017 14:04
Na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak