Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cota malinowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

250 ml. mleka 2%
500 ml śmietanki 30%
250 ml. płynu z malin
10 łyżeczek żelatyny
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyzki cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cota malinowa

Wykonanie;

Śmietankę i mleko umieścić w jednym garnku i wstawić na mały ogień. Dodać cukry.
Do zimnego płynu malinowego wsypać żelatynę. Niech pęcznieje.

Jeżeli na brzegach garnka z gotującą się Śmietanką i mlekiem pojawią się małe pęcherzyki, należy zdjąć z ognia i wlać sok z malin z żelatyną. Mieszać, aż do rozpuszczenia się żelatyny.
Wlać do foremek i odstawić w chłodne miejsce.
Pisząc płyn z malin, mam na myśli coś w rodzaju kompotu o intensywnym kolorze. Może być posłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.04.2017 14:47
Moja ulubiona :)
Motorek 02.03.2017 08:57
wygląda pysznie
Edita 28.02.2017 11:38
ale pysznosci
aga3103 27.02.2017 22:46
Wygląda bardzo apetycznie, chętnie bym spróbowała :)
Bernadeta1 27.02.2017 20:08
wspaniały deserek
dodi 27.02.2017 19:08
ale bym zjadła
agaK. 27.02.2017 12:07
Super deser:)
Mniam 27.02.2017 11:16
Malinowa - jakie to pyszne!
mirosława4 27.02.2017 11:01
apetyczny deser
jan_mag 27.02.2017 10:33
Pyszne :) mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak