Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg dyni
3 łyżki oliwy
łyżeczka octu balsamicznego
3 ząbki czosnku
po 1/2 łyżeczki mielonej papryki, tymanku (posiekanego)
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w ziołach

Dynię oczyścić, pokroić na duże kawałki, ułożyć na blaszce do pieczenia (pestki z dyni warto ułożyć na pergaminie i ususzyć będą w sam raz do pochrupania :)) Obrany czosnek przecisnąć przez praskę wymieszać z oliwą, octem, tymiankiem, papryką, solą i pieprzem. Powstałym sosem polać dynię, wstawić na 15-20 minut do piekarnika (190 stopni), aż będzie delikatnie zrumieniona i miękka. Przed podaniem skropić oliwą. Podawać z pieczywem.

Można przygotować na grilu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 12.11.2011 10:30
ciekawe
jogobella23 09.05.2011 11:42
pycha
kate.500 21.03.2011 08:22
smacznosc...
justyna111 24.09.2010 18:14
super
Lidia11 22.09.2010 20:53
wygląda ciekawie
kamilaj 29.08.2010 19:33
na pewno spróbuję
mamusia1 27.08.2010 23:20
muszę wypróbować, bo czas dyni nadchodzi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak