Dynia w ziołach

Dynia w ziołach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg dyni

  • 3 łyżki oliwy

  • łyżeczka octu balsamicznego

  • 3 ząbki czosnku

  • po 1/2 łyżeczki mielonej papryki, tymanku (posiekanego)

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię oczyścić, pokroić na duże kawałki, ułożyć na blaszce do pieczenia (pestki z dyni warto ułożyć na pergaminie i ususzyć będą w sam raz do pochrupania :)) Obrany czosnek przecisnąć przez praskę wymieszać z oliwą, octem, tymiankiem, papryką, solą i pieprzem. Powstałym sosem polać dynię, wstawić na 15-20 minut do piekarnika (190 stopni), aż będzie delikatnie zrumieniona i miękka. Przed podaniem skropić oliwą. Podawać z pieczywem.

Można przygotować na grilu.

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

12.11.2011 10:30
ciekawe

jogobella23

09.05.2011 11:42
pycha

kate.500

21.03.2011 08:22
smacznosc...

justyna111

24.09.2010 18:14
super

Lidia11

22.09.2010 20:53
wygląda ciekawie

kamilaj

29.08.2010 19:33
na pewno spróbuję

mamusia1

27.08.2010 23:20
muszę wypróbować, bo czas dyni nadchodzi!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat