Przepis i sposób przygotowania na: Tarta bez glutenu i cukru białego
SPÓD;
2 szklanki mąki owsianej
1/2 kostki masła
100 g żurawiny posiekanej
2 łyżki cukru brązowego
Masło topimy i mieszamy z mąką i żurawiną. Oblepiamy formę i pieczemy 15 min w 180*
MASA;
2 serki homogenizowane naturalne
2 szklanki soku z pomarańczy(najlepszy ze sokowirówki)
6 listków żelatyny
3 łyżki cukru brązowego
Mączkę owsianą zrobiłam sama.
Płatki owsiane bezglutenowe wsypałam do blendera i zmieliłam.
Dwie szklanki soku uzyskałam z dwóch pomarańczy
Sok i serki wymieszałam. Listki żelatyny namoczyłam a następnie odcisnęłam i zalałam niewielką ilością wrzątku.
Połączyłam z masą serową.
Udekorowałam czarnymi winogronami i malinami.
Włożyłam do lodówki na dwie godziny.
Smacznego ;)