rafaello

rafaello

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poniżej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

upiec biszkopt, nasączyć rumem (1/2szklanki) lub pończem:
3/4 szklanki wody
olejek rumowy
4łyżki cukru

MASA:
ubić:
*1/2litra śmietany kremówki 30%
* dwie śnieżki w proszku

Do ubitej smietany dodać 150g. wiórek kokosowych oraz rozpuszczoną (przestudzoną) białą czekoladę wymieszać dokładnie i połozyć na biszkopt. Posypać wiórkami lub jeżeli ktoś lubi to płatkami migdałowymi.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela28

22.05.2012 10:59
również robię podobne ciasto:)

wiola28a

29.05.2011 09:38
super

Karolcia12

11.12.2010 11:58
koniecznie spróbuje :)

iwona332

06.09.2010 11:20
pyszne jest

Natalia/tubisiek

24.08.2010 07:45
robię podobne ciasto, pyszne jest :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat