sok z czarnych porzeczek

sok z czarnych porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg czarnych porzeczek

  • szkl. cukru

  • 2 szkl. wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

owoce przebieramy płuczemy. wodę z cukrem zagotowujemy. gdy cukier całkowicie się rozpuści wrzucamy owoce i gotujemy całość na ostrym ogniu przez 5 min. gorący sok przelewamy przez sito wyłożone kilkakrotnie złożoną gazą lekko odciskamy natychmiast przelawamy do butelek zamykamy i pasteryzujemy przez 15 min

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łucja1

19.09.2010 18:16
aromatyczny i bogaty w witaminę c!

Beata73

12.09.2010 14:57
bardzo zdrowy i smaczny sok!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat