Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY JAJECZNE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 szt
szczypiorek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY JAJECZNE

Kroki postępowania

1
10 jajek ugotować na twardo. Wystudzone i obrane jajka zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 1 - KOTLETY JAJECZNE foto
2
Szczypiorek umyć i posiekać. Do startych jajek dodać szczypiorek, doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - KOTLETY JAJECZNE foto
3
Do masy jajecznej dodać dwa surowe jajka, 4-5 łyżek bułki tartej, paprykę i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - KOTLETY JAJECZNE foto
4
Z masy formować kotleciki, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4 - KOTLETY JAJECZNE foto
5
Smażyć do zarumienienia na dobrze rozgrzanym oleju.
Krok 5 - KOTLETY JAJECZNE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sabik86 15.11.2015 17:45
Wyglądają pysznie, muszę spróbować :-)
Justi2401 15.11.2015 15:49
Bardzo lubię i często przygotowuję na piątkowy obiad :)
RenataZ-et 15.11.2015 14:47
super kotleciki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak