Mizeria

Mizeria

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średniej wielkości ogórków gruntowych

    kilka/kilkanaście
  • sól, pieprz mielony, cukier

    do smaku:
  • łyżki posiekanego koperku

    1-2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, obrać cieniutko ze skórki, pokroić na cienkie plasterki - ja robię to na szatkownicy. Jogurt doprawić solą, odrobiną cukru i pieprzem, polać ogórki, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać koperek, ponownie wymieszać. Jogurt z przyprawami dodać na krótko przed podaniem żeby ogórki nie puściły dużo wody.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

03.11.2013 16:15
zgadza się, chociaż przyznam, że najczęściej jadam samego ogórka, nawet bez jogurtu

Bernadeta1

02.11.2013 14:55
zawsze smaczny dodatek do obiadu

leonkot

03.10.2011 14:25
klasycznie i pysznie

Justyna Jussstiii

23.09.2011 09:25
supcio

MAŁY

12.03.2011 10:07
koperek pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat