biszkopt makowy

biszkopt makowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 jaj

  • niecała szklanka cukru

  • 1/2 szkl. mąki

  • 1 szkl maku sparzonego i zmielonego

  • 1 łyzeczka proszku

  • odrobina alkocholu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ubić pianę zbiałek, do której dodajemy cukier,cukier waniliowy, alkochol i dalej ubijamy jak na bezy. Do takiej lśniącej masy dodajemy żółtka i dosypujemy stopniowo mąkę, mak, całość lekko mieszając pieczemy ok 30 min w temp najpierw 160 póżniej zwiększamy do 180 st.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat