Brzoskwiniowe piersi z kurczaka z patelni grillowej :

Brzoskwiniowe piersi z kurczaka z patelni grillowej :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 duża pierś z kurczaka ( podwójna ),2 łyżki oliwy,1 łyżeczka sosu sojowego,½ łyżeczki mielonego pieprzu

  • 1 łyżeczka mielonej papryki ,1 łyżeczka miodu ,6 małych połówek brzoskwiń z syropu

  • 6 łyżeczek konfitury z żurawiny do mięs ,½ szklanki syropu z brzoskwiń

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś przekroić na pól w poprzek . Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć pastą mięso . Wstawić w zamkniętym pojemniku do lodówki ( na całą noc –minimum 3 godziny ). Rozgrzać patelnię grillowi i piec mięso po 5 minut z każdej strony Przykryte pokrywką ) .Potem podlać mięso kilkoma łyżkami syropu , przykryć i smażyć dalej ok. 5 minut . Odkryć – obrócić mięso na drugą stronę i znów podlać kilkoma łyżkami syropu i smażyć przykryte 5 minut .Dolać resztę syropu i dosmażyć pod przykryciem 10 minut przy lekko uchylonej pokrywce by syrop odparował prawie w całości . Tak przygotowane piersi nie są suche a mają wszelkie walory smakowe piersi grillowanych . .

Podawać jako przekąskę z grilla lub jako danie obiadowe ( z ryżem na sypko lub ziemniakami pieczonymi ) .

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

17.07.2012 20:55
super

czekoladka_m

16.04.2012 14:04
Wyglądają bardzo, bardzo apetycznie;):)

AGNIESZKA144

16.06.2011 17:22
super wyglądają i równie dobrze zapewnie smakują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat