Mus jabłkowy :

Mus jabłkowy :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kg jabłek,¼ szklanki wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać , pokroić w cząstki , wrzucić do rondla . Wlać ¼ szklanki wody . Gotować mieszając , aż się jabłka rozpadną , a sok odparuje . Rozgnieść na miazgę tłuczkiem do ziemniaków. Przełożyć do czystych , wyparzonych słoiczków . Wekować 15 minut .

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

29.07.2011 11:25
ja dodaję jeszcze otartą skórkę z cytryny i odrobinę cynamonu - pycha!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat