Roladki szynkowe z masą jajeczno-chrzanową

Roladki szynkowe z masą jajeczno-chrzanową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynki (najlepiej konserwowej, kwadratowej

    10 plastrów
  • jajek ugotowanych na twardo

    8 szt
  • starty chrzan

  • gęsty majonez

  • . żelatyny instant na 1l. wody

    1 op
  • Przyprawa uniwersalna kucharek., sól, pieprz mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki jarzynowej.Dodać 1łyżkę chrzanu, majonez (tyle, żeby związał masę). Posolić, popieprzyć do smaku.Wymieszać dokładnie i nakładać na plastry szynki. Zwijać ruloniki i układać na półmisku.Udekorować wg uznania (ja używam natki pietruszki i czerwonej papryki). W rondelku zagotować 1 l wody, dodać 1 łyżkę vegety i żelatynę, dokładnie wymieszać i zostawić do wystudzenia.Tężejącą galaretką zalać ruloniki.Odstawić do zastygnięcia. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:58
Fajne jedzenie.

Łukasz15

22.12.2012 20:52
Są pyszne!

Kasinka

12.10.2011 11:43
To tak jak ja.

Justyna223

02.02.2011 18:24
jadłam takie były dodatkowo zalane galaretą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat