Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-grzybowym :

Paszteciki drożdżowe z farszem mięsno-grzybowym :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein )

  • mięso z małego udka kurczaka ugotowanego w zupie

  • 2 kapelusze borowików suszonych ugotowane w zupie

  • 2 łyżki usmażonych na maśle pieczarek

  • cebula

    1 szt. mała, podsmażona na oleju
  • olej

    1 łyżka
  • żółtko jaja

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Mięso obrane ze skórek i kości , grzyby , cebulkę zmielić lub rozdrobnić w malakserze . Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

15.06.2012 22:48
pyszne

madi356

26.11.2011 21:06
oj jakbym zjadła :) mniam

Sylwia56

30.08.2011 16:31
ale pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat