Ogórki kiszone.....>>>>>>>>>>

Ogórki kiszone.....>>>>>>>>>>

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Na litrowy słoik: 8-9 małych ogórków 2 żabki czosnku gałązka kopru mały kawałek korzenia chrzanu kilka ziarenek ziela angie

    . .
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć. Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku. Na pierwszej warstwie umieścic przekrojone na pół ząbki czosnku, umyty koper, obrany ze skórki chrzan i ewentualnie 2 -3 liście wiśni lub 1 winorośli, a także ziele angielskie i pieprz. Zalać gorącą wodą (ok. 2 szklanki) wymieszaną z połową łyżeczki soli kamiennej. Mocno zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. następnie pasteryzować przez ok. 15 minut w piekarnik nagrzanym do tempratury 90 stopni.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

darek6

15.08.2010 18:53
znam polecam

sylwiachmiel

22.07.2010 23:23
dobre ogoreczki,ja robie z zimna woda

brygida

20.07.2010 22:27
ok są

maxfighter

20.07.2010 18:14
na zagryche

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat