Śledzie po cygańsku.

Śledzie po cygańsku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów śledziowych solonych

    1 kg
  • keczupu

    1 szkl
  • oliwy z oliwek

    3/4 szkl
  • musztardy

    2-3 łyżki
  • cukru

    2 łyżki
  • dużych cebul

    5 szt
  • ogórków konserwowych

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć 1-2 godziny.Pokroić w paski.Podobnie górki konserwowe.Cebule pokroić w kostkę,sparzyć wrzątkiem.Wymieszać keczup oliwę ,musztardę i cukier.Dobrze wymieszać.Połączyć ze śledziami i warzywami. Najlepiej wstawić do lodówki na noc,wtedy uzyskamy odpowiedni smak.Smacznego

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

23.01.2013 11:12
uwielbiam śledzie pod każdą postacią

Ewa104

17.12.2012 15:06
Keczup można dać łagodny lub pikantny w zależności od tego czy lubimy ostre potrawy czy nie.Jeśli robimy dla większej liczby osób lepiej nie przesadzać z pikantnością.

Adamorek

15.12.2012 10:11
niezłe śledziki, a jaki ketchup?

Renataj

07.10.2012 19:06
Na takiego śledzika to chętnie się skuszę.

Izabela/bella81

01.02.2012 09:32
świetne

ZEWA

24.05.2011 08:56
pycha

SmacznaPyza

29.11.2010 09:44
śledzie...to od kilku dni \"mój\" temat :-)))

misia53

18.10.2010 12:49
śledziki palce lizać

noculos

21.09.2010 11:16
lubie sledzie

edyta18-20

10.09.2010 15:17
wyglądają smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat