makaron tykociński

makaron tykociński

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło lub margaryna

    4 łyżki
  • sól, pieprz

  • posiekana zielenina

  • makaron rurki

    1/4 kg
  • ser biały twarogowy

    1 1/2 (tłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie,dobrze odcedzić.ser przetrzeć przez sito.masło rozgrzać na patelni,wrzucić makaron i smażyć,stale mieszając,do lekkiego zrumienienia.zdjąć z ognia i wymiesza z przetartym serem.doprawić do smaku solą i pieprzem posypać posiekaną zieleniną.podawać z dodatkiem pikantnych surówek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

16.09.2010 12:45
super

hastalavista

11.09.2010 15:21
fajny pomysł na obiad :)

annamariakowalczyk3

13.07.2010 12:39
pycha przepadam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat