Kotleciki mielone cielęce- Gyros :

Kotleciki mielone cielęce- Gyros :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 łyżeczka sosu sojowego,2 cebule,3 łyżki oliwy, 1 łyżka masła, mąka

  • cielęcina

    20 dag (chuda)
  • jajko

    1 szt.
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić ( najlepiej na grubym sitku ). Do masy mięsnej wsypać przyprawę Gyros, dodać jajko i bułkę tartą . Dobrze wyrobić . Uformować 2 kotlety i obtoczyć je w mące . Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z masłem i smażyć kotleciki po 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć gaz i dosmażyć pod przykryciem ( można skropić wodą by szybciej się dodusiły ). Na osobnej patelence usmażyć na złoto usiekaną w piórka cebulę . Kotleciki podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem ,, czerwonym na ostro „

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

28.09.2010 08:48
Jak zwykle pięknie podane!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat