Rolada wołowo-drobiowa

Rolada wołowo-drobiowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    60 dkg
  • mieso kurczaka bez kości

    40 dkg
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać,uformowac prostokatne plastry,delikatnie rozbic.
oprószyc solą i pieprzem,skropic oliwą.
Na większym prostokącie wołowiny ułożyć płat mięsa drobiowego,położyc kawałki papryki,zwinąć w roladę,obwiązac nicią.
ułozyc w żaroodpornym naczyniu,posmarowanym olejem,piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 50 min.
Zdjąć nici,pokroić na równe plastry.

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

15.05.2011 09:46
smaczna

Allice

15.10.2010 19:19
ciekawa propozycja :)

magical66

06.10.2010 08:54
nie przepadam

eli_555

24.09.2010 21:00
muszę wypróbować

Lidia11

18.09.2010 19:01
jakoś nie przepadam za roladami

Agnieszka191

26.08.2010 20:42
jak ja lubie mięsko, na pewno zrobię

pauluna

24.08.2010 15:55
pyszne

RenataZ-et

19.08.2010 11:05
ja też jestem smakoszem wszelkich roladek :)

Monika193

19.08.2010 09:11
uwielbiam roladki

plocia

18.08.2010 22:38
palce lizać, przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat